”Det är fortfarande lika roligt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Margit Silberstein, Kerstin Holm och Mari Forssblad berättar om livet som politikjournalist.

Kerstin Holm säger att konkurrenterna, när de jagar nyheter, framför allt är andra redaktioner, inte kollegerna. Och de vill vara först med en nyhet.

– Det är ju lite vårt livseliixir och drivkraft i jobbet, att ha en egen nyhet eller vara först med ett besked, säger hon.  

Och Margit Silberstein håller med.

-Jag har jobbat i ganska så många år och jag tycker fortfarande att det är lika roligt när jag är på någonting som jag vet är bra och som jag är ensam om.

Hon tillägger att en stor och rolig del av jobbet är att man kan diskutera med varandra. Vad betyder det här, varför gör de så här just nu?

-Man har ju olika källor, man har ju olika kontakter. Om Kerstin har en nyhet kan ju jag ju testa den och kanske hjälpa till att få fram mer uppgifter. Att man kan hjälpa till på det sättet, inom redaktionen, säger Mari Forssblad. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.