Enligt SÄPO har underrättelseinhämtningen om Sverige ökat kraftigt under de senaste åren. Flera stater är involverade och målen går nu bortom de militära. Foto: TT

Underrättelsehotet mot Sverige – så ser det ut

Uppdaterad
Publicerad

I rapporten ”Underrättelsehotet mot Sverige” analyserar Stefan Kristiansson, tidigare chef för militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must), den ökade hotbilden mot Sverige, vilka de främsta aktörerna är, hur de agerar och vad vi kan göra för att skydda oss mot detta allt mer omfattande hot.

I takt med försämrade säkerhetspolitiska förutsättningar har underrättelseaktiviteten ökat. I dag är den bredare än tidigare och drabbar större delar i samhället.

Det är flera stater som är involverade och målen går bortom de militära.

Förutom rapportförfattaren Stefan Kristiansson medverkar också Gazmend Huskaj, doktorand i cyberoperationer på Försvarshögskolan och Patrik Oksanen, ledarskribent MittMedia.

Arrangör: tankesmedjan Frivärld.

Från: 17/9

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.