Ett år har gått med Donald Trump som USA:s president. Foto: TT

Ett år med Donald Trump i maktens centrum

Uppdaterad
Publicerad

Ett år har gått med Donald Trump som USA:s president och därmed en av världens mäktigaste personer. Hur har det påverkat USA och omvärlden?

Den 31 januari ska Trump hålla sitt första State of the Union-tal. Har han gjort ”Make America Great Again” med skattereform och domarutnämningar? Hur ser konsekvenserna ut när det gäller internationell fred och säkerhet, klimat- och handelspolitik och stormaktsrelationer med Kina, Ryssland och Europa?

Vilka är följderna av konfrontationen med Nordkorea – med diverse utspel på twitter – och beslutet att flytta USA:s ambassad till Jerusalem?

Hur säkert sitter presidenten i ett alltmer polariserat USA, där kongressval äger rum i november?

Om det diskuterar Utrikespolitiska institutets Björn Fägersten, chef Europaprogram, Jan Hallenberg, forskningsledare och USA-expert, Bitte Hammargren, programansvarig Mellanöstern och Nordafrika, Björn Jerdén, programchef Asien, Martin Kragh, programchef Ryssland och Eurasien och Gunilla Reischl,  programchef global politik och säkerhet.

Moderator: Mats Karlsson, direktör Utrikespolitiska institutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.