EU förbereder för mer ammunition till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår diskussioner inom EU hur unionen ska säkra ammunition till Ukraina. Det förslag som är mest aktuellt är att medlemsländerna enas om gemensamma uppköp.

– Man kan se en ny, tydlig inriktning i Europa att den här frågan måste lösas, säger SVT:s Ukrainakorrespondent Bengt Norborg. Han är en av gästerna i veckans EU-magasin, där läget i Ukraina och stödet EU väntas ge framöver analyseras. Medverkar gör även Björn Fägersten, senior forskare vid Utrikespolitiska institutet och vd för Politea.

Ekonomiska krisen

Den ekonomiska krisen är ett annat ämne som står i fokus inom EU. Men enligt Harry Flam, senior rådgivare Sieps, är inte allt nattsvart.

EU-magasinet

– Läget är trots allt bättre än vad man kanske förväntar sig, säger han.

Brexitavtal för Nordirland

Efter många års komplicerade förhandlingar har nu Storbritannien och EU kommit överens om ett nytt Brexitavtal för Nordirland. SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson förklarar vad det nya avtalet innebär.

Programledare: Niklas Svensson. Från 16/3.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-magasinet

Mer i ämnet