Fyra chefredaktörer om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Estradsamtal på Studentafton i Lund om situationen för dagspressen. Medverkande: chefredaktörerna för Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Aftonbladet.

Mediebranschen utvecklas snabbt och tidningar har blivit mediehus med både traditionell papperstidningssverksamhet, webbpublicering och live-sändningar. Men rapporter om nedskärningar duggar tätt.

Under supervalåret, med både val till Europaparlamentet och riksdagen, var det inte bara etermedierna som arrangerade direktsända partiledardebatter utan även flera dagstidningar.

Hur viktigt är det med många klick och högt förtroende?

Studentafton i Lund bjöd in fyra av Sveriges mäktigaste chefredaktörer för ett samtal om papperstidningens överlevnad och roll, valåret 2014 och framtidens journalistik.

Med Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, Fredric Karén, Svenska Dagbladet, Jan Helin, Aftonbladet och Pia Rehnquist, Sydsvenskan. Moderator är SVT-medarbetaren Filip Struwe.

Inspelat 22/10.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer