En av de största utmaningarna är hur städerna ska klara av att ta emot stora mängder regn utan att det blir översvämning. Foto: TT

Hur rustar vi våra städer för det oförutsägbara?

Uppdaterad
Publicerad

I framtiden måste städerna bättre kunna hantera oförutsedda händelser som extremväder och pandemier. Men hur gör man för att planera, organisera och bygga in flexibilitet i våra nya och befintliga stadsdelar?

En sommar kantad av extremväder väcker otaliga frågor om hur vi måste anpassa utvecklingen av våra städer. Likaså har pandemin fått oss att inse att stadens byggda kvadratmeter och utomhusmiljöer kommer att behöva användas på nya och mer flexibla sätt framöver. Men hur?

På seminariet medverkar Martin Hedberg, meteorolog och författare, Lars Jonson, affärsutvecklingschef Skanska, Ivana Kildsgaard, hållbarhetschef Tengbom, Karin Stenmar, hållbarhetschef Folksamgruppen, Magnus Almfors, affärsenhetschef för Vatten och VA Sweco och Elin Olsson (MP), statssekreterare med ansvar för stadsmiljö och stadsutveckling. Moderator är Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.

Arrangör:

Stockholms Handelskammare. Från 10/11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.