Hur ser den politiska konservatismen ut 2020?

Uppdaterad
Publicerad

Ett samtal om konservatismens betydelse och roll i modern tid.

– Konservatismen har gått från att vara obskyr till att vara vattendelaren i svensk politik. Men vad menar vi när vi talar om politisk konservatism? Handlar det bara om att skynda långsamt och att vara allmänt försiktig? Är det bara frågan om sunt förnuft eller är det en ideologi med vissa stöttepelare? frågar Fredrik Hultman, som är projektledare för Frihetlig konservatism på Timbro.

Diskussionen består av en panel med tre olika perspektiv. Var och en ger sin syn på frågeställningen om konservatismens relevans i dag och därefter är det dags för en paneldiskussion.

Medverkande: Susanna Popova, författare och krönikör, Mattias Karlsson (SD), riksdagsledamot och grundare av tankesmedjan Oikos, och PJ Anders Linder, chefredaktör Axess magasin. Moderator: Fredrik Hultman. Arrangör: Timbro. Från 3/3.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.