Hur ska fler få jobb och bostad?

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomiskt seminarium med bl.a. nationalekonom Assar Lindbeck och näringsminister Annie Lööf (C) om hur färre ska stängas ute från jobb och bostäder.

Ekonomiskt seminarium med nationalekonomen Assar Lindbeck på temat: Hur kan vi förhindra att Sverige blir ett insider-outsider-land? Vilka reformer krävs för att färre ska stängas ute och fler får jobb och bostad?

Assar Lindbeck har länge varnat för risken att insiders på arbetsmarknaden, på bostadsmarknaden och andra marknader systematiskt gynnas framför outsiders, som ställs utanför.

Seminariet är arrangerat sv Centerpartiet med kommentarer av professor Anders Forslund, IFAU, Per Skedinger, IFN och Bo Söderberg, analyschef Boverket. På seminariet presenterar också Centerpartiets partiledare Annie Lööf och chefekonom Martin Ådahl förslag för att förändra insider-outsider i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer