Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Foto: TT

Jimmie Åkesson (SD) sommartalade i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

För tionde året i rad höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga sommartal på hemmaplan i Sölvesborg i Blekinge den 24 augusti.

Åkesson inledde med att nämna det uppmärksammade lunchmötet med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i somras. Han uppmanade KD-ledaren att sätta ned foten om migrationspolitiken.

– Det är hög tid att Ebba Busch Thor och KD bestämmer sig för vilket ben hon ska stå på. I det parlamentariska läget vi har, är det rationellt att prata med Sveriges tredje största parti, sa SD-ledaren.

”Löfven har byggt en ny underklass”

Jimmie Åkesson gick även hårt ut mot statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraterna.

– Genom en ansvarslös invandringspolitik har man aktivt bidragit till att bygga en ny underklass i Sverige. Stefan Löfven, stå för detta misslyckande, ni har svikit svenska arbetare och pensionärer. Ni har slagit itu själva kärnan om folkhemmet, sa Jimmie Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.