Kina flyttar fram positionerna – vilken väg ska EU välja?

Publicerad

Kina flyttar fram positionerna globalt. Vilken väg ska EU välja i relationen till det mäktiga landet?

Kina börjar ta allt större plats i de europeiska diskussionerna, inte minst efter Frankrikes president Emmanuel Macron besök i Peking. Ylva Nilsson, EU-journalist och fristående ledarkrönikör på Expressen, och Ulrika Bergsten, utrikesreporter och tidigare Europa- och Kinakorrespondent gästade EU-magasinet för att prata om EU:s relation till Kina.

Nya steg mot EU:s klimatmål

EU-parlamentet röstade igenom ytterligare några förslag i det stora klimatpaketet. SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström gästade EU-magasinet för att berätta mer om innehållet och förhandlingarna.

EU-magasinet

EU:s migrationspakt

Strax innan EU-parlamentet röstade ja till en förhandlingsposition om den nya migrationspakten pratade Ylva Nilsson, EU-journalist och fristående ledarkrönikör på Expressen, och Ulrika Bergsten, utrikesreporter och tidigare Europa- och Kinakorrespondent, om vad den nya migrationspakten betyder och hur vägen framåt ser ut.

Programledare: Niklas Svensson. Från 20/4.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-magasinet

Mer i ämnet