Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tove Hovemyr, moderator, Johan Sjölander, verksamhetschef Tiden, Susanne Nyström, ledarskribent DN, Ulrica Schenström, vd Fores, och Gustaf Drougge, fri välfärdsdebattör, diskuterar samhällskontrakt.

Klarar välfärdsstaten sitt uppdrag?

Publicerad

Förväntar sig medborgarna för mycket av samhällskontraktet? Vilka reformer krävs för att en modern välfärdsstat ska uppfylla sitt uppdrag? Vad ska det liberala samhällskontraktet och välfärdsstaten egentligen innefatta?

Klarar välfärdsstaten verkligen sitt uppdrag? Många medborgare upplever att staten inte lever upp till samhällskontraktets åtaganden. Skolan barnen går i levererar inte den kunskap som förväntas, sjukvården har långa köer och det finns en oro för att äldre släktingar inte får den omvårdnad de behöver. Tilliten till samhällskontraktet riskerar därmed att sjunka.

Här kan du se och höra seminariet ”Reformer för ett liberalt samhällskontrakt”.

Medverkande: Ulrica Schenström, vd Fores, Gustaf Drougge, fri välfärdsdebattör, Johan Sjölander, verksamhetschef Tiden, och Susanne Nyström, ledarskribent DN

Moderator: Tove Hovemyr, samhällspolitisk expert på Fores

Arrangör: Fores. Från 26/4
 

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.