Mediauppbåd i Maramö

Uppdaterad
Publicerad

Centerledaren Annie Lööf tog emot sina borgerliga partiledarkollegor i sin småländska hemby Maramö utanför Värnamo. Med sig hade de en Alliansflagga som hissades utanför Lööfs föräldrahem.

Efter några timmar kom partiledarna ut för att grilla korv och tala med journalister. De hade då bestämt att ha ett allianskonvent i juni 2014.

-Vi har då drivit separata valkampanjer i Europaparlamentsvalet, men i juni kraftsamlar vi tre månader innan valet och drar i gång vår långa gemensamma valrörelse, sade Centerledaren Annie Lööf.

Mötet i Maramö

Exakt vad allianskonventet innebär kunde partiledarna inte precisera.

-Det handlar om att kraftsamla och visa att vi gemensamt vill vinna valet, sade Lööf.

Alliansen har haft liknande sammankomster tidigare. År 2006 hölls en ”framtidskonferens” i februari.

Alliansmötet  avslutas vid tisdag lunch och ska dra upp riktlinjerna för samarbetet fram till valet 2014. Omkring 60 journalister och fotografer bevakade partiledarnas ankomst, vilket är fler än antalet invånare i Maramö som består av 22 hushåll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mötet i Maramö

Mer i ämnet