Mitt i Almedalen med Maria Wetterstrand, fd språkrör (MP), och Mikael Odenberg, fd försvarsminister (M). Foto: SVT

Panelen om Centerpartiets vägval

Publicerad

Dagens panel med Mikael Odenberg, fd försvarsminister (M) och Maria Wetterstrand, fd språkrör (MP) ser lite olika på Centerpartiets uppgörelse med regeringen.

Mikael Odenberg tycker att man borde ha prövat att bilda en Kristerssonledd regering men anser att det nuvarande alternativet är bättre än när Vänsterpartiet får inflytande.

– Jag gillar ju den här regeringen. Jag tycker ju bara att det hade varit ännu bättre om Centern och Liberalerna faktiskt hade suttit med i regeringen, säger Maria Wetterstrand.

Hon säger att det märktes på Nyamko Sabunis tal i går att det är en svår balansgång att både vara med och inte vara med och hon förväntar sig att se det även i Annie Lööfs tal i kväll.

Mikael Odenberg håller med.

– Det är en vansklig uppgift att etablera sig som ett litet stödparti till en stor socialdemokrati, om än inte så stor längre. Skänka bort hela den exekutiva makten, utnämningsmakten och i gengäld får en begränsad påverkan på vissa punkter. Att vara ett stödparti men samtidigt försöka låtsas att man är ett liberalt oppositionsparti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer