Polisens effektivitet i utsatta områden

Uppdaterad
Publicerad

Trots satsningar har polisen fortfarande svårt att fullgöra delar av sitt uppdrag i utsatta områden. Det visar en granskning från Riksrevisionen som presenteras och diskuteras.

I november presenterade Riksrevisionen en granskning om polisens effektivitet i utsatta områden. Där råder ofta en tystnadskultur och de som utsätts för eller bevittnar brott kan vara rädda för att tala med polisen.

Trots riksdagens och regeringens tydliga ambition att vända utvecklingen kvarstår problemen och polisen har fortfarande svårt att fullgöra delar av sitt uppdrag i dessa områden.

På seminariet presenterar Riksrevisionen sin rapport, därefter diskussion om hur man kan vända utvecklingen, vilka förutsättningar som krävs och vilka exempel som finns på framgångsrikt arbete.

Medverkande:

Linda Jönsson, Riksrevisionen

Ulf Merlander, närpolisområdeschef i Nordöstra Göteborg

Malin Morän, områdespolis i förorten Rosengård, ett särskilt utsatt område i Malmö.

Mikael Jeppson, Stadsledningskontoret i Stockholms stad

Moderator: Robin Travis, enhetschef Riksrevisionen.

Arrangör: Riksrevisionen. Från 10/12.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.