Roland Utbult (KD) bjöd överraskande på sång från talarstolen under riksdagsdebatten om kultur, medier, trossamfund och fritid. Foto: Riksdagen

Politiker bjöd på sång från riksdagens talarstol

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsmannen Roland Utbult (KD) utbrast i sång i debatten om kultur, medier, trossamfund och fritid under måndagseftermiddagen.

Under måndagens direktsända riksdagsdebatt i Forum i SVT2 om kultur, medier, trossamfund och fritid bjöd riksdagsledamoten Roland Utbult (KD) överraskande på sång. De övriga ledamöterna såg förvånat på under de dryga två minuter Utbult sjöng, några tog upp sina mobiler för att filma den ovanliga händelsen i plenisalen.

– Det finns personer som gör stora ideella insatser och är bärare av medmänsklig värme och generositet och de är mina hjältar. De hörs och syns inte så mycket, men de ger sig hän i tjänst för andra och de ger mer än vad de tar emot, sade Utbult, och menade att vi är dem tack skyldiga.

Efter sången fick Roland Utbult motta en spontan applåd från de närvarande riksdagsmännen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer