Riksbanken frågas ut om svenska penningpolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Riksbankens direktion, däribland chefen Erik Thedéen, medverkar på tisdagsmorgonen i en öppen utfrågning om penningpolitiken 2022 i riksdagens finansutskott. SVT Forum sänder direkt.

Bland andra riksbankschef Erik Thedéen, förste vice riksbankschef Anna Breman, vice riksbankscheferna Per Jansson och ekonomiprofessor John Hassler medverkar i tisdagens utfrågning.

En utvärderande forskarrapport och utredning av penningpolitiken 2022 presenteras också. Den har gjorts på uppdrag av finansutskottet och genomförts av Centrum för penningpolitik och finansiell stabilitet (CeMoF) vid Stockholms universitet, där professor Per Krusell är föreståndare.

Rapporten, som presenteras av docent Anna Seim, är den första i sitt slag och utgör ett underlag för finansutskottets kommande utvärdering av Riksbankens måluppfyllelse för penningpolitiken under fjolåret.

Riksbanken leds av en direktion som för närvarande består av sex ledamöter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.