• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Så tycker vi om regering, media, försvar och flyktingmottagande

Uppdaterad
Publicerad

Ett seminarie där nio forskare presenterar resultat och analyser från 2017 års nationella SOM-undersökning, som avslutades vid årsskiftet. En första titt på helt nya data och en inblick i den samtida svenska samhällsopinionen, inte minst inför höstens valrörelse.

I del ett medverkar bland andra Ulrika Andersson, forskare på SOM-institutet, som berättar om att förtroendet för medier är alltmer polariserat. Hur det står till med sympatierna för olika partier inför valet berättar Henrik Ekengren-Oscarsson, professor i statsvetenskap. Karl Ydén, universitetslektor, presenterar förtroendet för försvaret och åsikter när det gäller försvarsfrågor. Maria Solevid, universitetslektor, pratar om svensk samhällsoro.

I del två medverkar bland andra Sören Holmberg, professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, som berättar om opinionen kring hur regeringen sköter sin uppgift, och Marie Demker, professor statsvetenskap, som presenterar undersökningens resultat om migration och religion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer