Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ekonomerna Sandro Scocco, Laura Hartman och Anders Borg, fd finansminister (M), kommenterar Kommunals skattepolitiska förslag. Foto: SVT

Skatteväxling för välfärden

Publicerad

Den svenska välfärdsmodellen står inför stora utmaningar. Det handlar bland annat om behov av ökade resurser till följd av befolkningsutvecklingen och om den ojämlika fördelningen av resurser inom landet.

Vad krävs av skattesystemet för att säkra god kvalitet, långsiktig finansiering och ekonomiska förutsättningar i hela landet? Fackförbundet Kommuals svar är ett skattepolitiskt förslag som presenteras av Kommunals chefsekonom Torbjörn Dalin och statistiker Ludvig Lundstedt.

Reflektion och diskussion med ekonomerna Anders Borg, senior advisor Rud Pedersen och fd finansminister (M), Laura Hartman, nationalekonom och föreläsare, och Sandro Scocco, chefsekonom Arena Idé.

Därefter politiska kommentarer från Ulla Andersson (V) och Emil Källström (C). 

Avslutning av förbundsordförande Tobias Baudin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer