Stjärne: Känslor och relationer ska få ta plats

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Britt Pettersson Ryd intervjuar SVT:s nytillträdda vd Hanna Stjärne om framtiden.

SVT har den senaste tiden fått kritik för satsningar på reality-serier, ”skräp-tv” har det kallats.

– Det är viktigt att känslor och relationer får plats i SVT:s utbud. För mig är det public service, säger Hanna Stjärne.

Mediedagarna 2015

En hjärtefråga för Hanna Stjärne är barn-tv. Och där finns mycket att göra, eftersom barn på många sätt ser på tv på ett annat sätt än vuxna.

– Barn navigerar sig fram på ett annat sätt, de sorterar program annorlunda. Istället för till exempel A-ö, så lägger barn ”glada” och ”sura” program för sig, säger Hanna Stjärna.

Gratis-tv på datorn

Stjärnes föregångare Eva Hamilton förespårkade ett uppdaterat licenssystem. Den kampen kommer Stjärne att fortsätta med.

– Det behöver vara en långsiktig finansiering som följer medievanorna, det är det viktiga. Jag tror att licensen måste vara teknikneutral, det vill säga att man betalar oavsett om man tittar på en tv eller en läsplatta, säger Hanna Stjärne under Mediedagarna i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mediedagarna 2015

Mer i ämnet