Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Susanne Palme, EU-kommentator på Ekot, och Bengt Norborg, SVT:s korrespondent i Ukraina, är två av dem som gästar senaste EU-magasinet med Niklas Svensson. Foto: SVT

EU-magasinet: Kriget i Ukraina och USA:s stora klimatpaket

Uppdaterad
Publicerad

Snart ett år har gått sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina. Vad gör EU för att stärka Ukraina och vad blir viktigast nu under våren? Och hur ska EU svara på USA:s stora klimatpaket IRA?

Att det snart har gått ett år sedan Rysslands anfallskrig startade uppmärksammades i parlamentet med en debatt om situationen nu och vad EU kan och ska göra. I senaste avsnittet av EU-magasinet kan du höra vad EU:s utrikeschef och kommissionens ordförande hade att säga.

Susanne Palme, EU-kommentator på Sveriges Radio Ekot, och Bengt Norborg, SVT:s korrespondent i Ukraina, gästar programmet och pratar även om det tionde sanktionspaketet som har införts mot Ryssland.

David Boati, Europakorrespondent, medverkar direkt från Bryssel och pratar bland annat om migrationen, som har klättrat upp högt på EU-agendan igen, och om korruptionsskandalen – den så kallade Qatargate. 

EU-magasinet sista del handlar om USA:s stora klimatpaket, som man har valt att kalla IRA – Inflation Reduction Act. SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén och Susanne Palme diskuterar.

Programledare: Niklas Svensson

Från 16/2

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-magasinet

Mer i ämnet