Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daria Volovyk, ledamot ungdomsfullmäktige Göteborg

Unga i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Unga ukrainare har en nyckelroll i kampen mot den ryska fullskaliga invasionen: på fronten, i det civila samhället och i politiken. De kommer också att spela en avgörande roll för att uppnå fred och återuppbyggnad.

I det här seminariet samlas unga ukrainare, företrädare för Sverige och EU i ett samtal kring hur unga ukrainare upplever sin situation, vare sig de befinner sig i Ukraina eller i Sverige. Hur ser de på Europa och på Ukrainas framtid inom EU? Och vad gör Sverige och EU – på plats i Ukraina och här i Sverige – för att stödja unga och främja ett medborgerligt engagemang som grund för en fredlig framtid? 

Medverkande: Cecilia Thorfinn, EU-kommissionens representation i Sverige (moderator), Annika Wäppling Korzinek, chef EU-kommissionens representation i Sverige, Katja Salsbäck, chef Ukrainagruppen utrikesdepartementet, Liisa Raasakka, Europeiska investeringsbanken i Sverige, Daria Volovyk, ledamot ungdomsfullmäktige Göteborg.

Arrangör: EU-kommissionen i Sverige. Från 5/9.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.