Vad betyder integration egentligen?

Uppdaterad
Publicerad

Integration kan betyda olika saker för olika människor. Forum Nyköping diskuterar integration ur olika perspektiv.

Vägen till en mer inkluderande arbetsmarknad  hur ser den ut?

Vad är det för trögheter som hindrar vissa och inte andra? Forum Nyköping 2016 i augusti sätter fokus på frågor som rör bland annat jobb, företagande och sänkta eller icke-sänkta trösklar.

Historieprofessor Lars Trägårdh har gjort många studier i USA och gör jämförelser där. Benny Carlsson, professor i ekonomisk historia har studerat den somaliska gruppen i USA och jämför med hur somalierna i Sverige klarar sig. SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl har skrivit två böcker om Malmöstadsdelen Rosengård där hon bodde under en tid. Arbetets politiska redaktör Martin Klepke

fokuserar på arbetsmarknaden och Erik Zetterlund, vd Oxelösunds hamn ger en bild utifrån hamnen som arbetsplats. Lena Miranda, vd Mjärdevi Science Park i Linköping går in på integration och innovation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.