Världscancerdagen – från ord till nollvision

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 60 000 personer får cancer varje år i Sverige. Totalt är det över en halv miljon människor i Sverige som någon gång fått en cancerdiagnos.

Vilka behov har dagens och framtidens cancerpatienter? Hur ska vården anpassas för att motsvara behov och förväntningar? För elfte året arrangerar Nätverket mot cancer seminarium under den internationella Världscancerdagen. Syftet med Värdscancerdagen är att öka kunskapen om cancerpatienternas och närståendes situation hos allmänhet, profession och beslutsfattare, samt påverka beslutsfattare att ge mer resurser till cancervården.

Panelsamtal med Göran Hägglund, tidigare socialminister(KD), initiativtagare till den nationella cancerstrategin. Lena Hallengren (S) socialminister, Camilla Waltersson Grönvall (M), socialpolitisk talesperson, Hans Hägglund, nationell samordnare Regionala Cancercentrum i samverkan, RCC, och Margareta Haag, Nätverket mot cancer. Från 4/2.

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.