USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump har landat i Ohio. Foto: John Minchillo/TT, Evan Vucci/TT

Trump på plats i Dayton

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump besöker under onsdagen både Dayton, Ohio, och El Paso, Texas, där förra helgens dödliga masskjutningar ägde rum. SVT Nyheter sänder direkt från hans besök i Dayton.

Donald Trump har landat i Dayton valde att inte svara på journalisternas frågor utan åkte direkt till sjukhuset, där de skadade efter helgens skjutning vårdas.

Strax innan Trump lämnade Washington sa han till media att han vill ha hårdare bakgrundskontroller vid vapenköp i landet, något som bland annat skulle förhindra människor med psykisk ohälsa från att köpa vapen. Men han tror inte på ett förbud mot automatvapen, det rapporterar Reuters.

– Jag kan säga er att det inte finns en politisk aptit för det just nu. Men jag kommer garanterat att ta upp frågan. Det finns en stor, verkligen stor, aptit för bakgrundskontroller, sa Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i Dayton, Ohio

Mer i ämnet