Trumps omtalade brev till Erdogan: ”Spela inte tuff”

Publicerad

Här är hela brevet som Donald Trump skickade till Turkiets president Tayyip Erdogan, som fått stor uppmärksamhet runt om i världen.
”Spela inte tuff. Var inte en dåre!”, skriver Trump bland annat.

Turkiets offensiv mot de kurdiska styrkorna i nordöstra Syrien fortsätter. USA har sedan tidigare dragit tillbaka sina trupper från området, och då kunde Turkiets offensiv inledas.

Nu har ett brev från Donald Trump till Erdogan kommit ut, där den amerikanska presidenten uppmanar Erdogan om omvärdera sitt beslut.

”Du vill inte vara ansvarig för att tusentals människor slaktas”, skriver Trump.

Brevet har fått stor uppmärksamhet runt om i världen, där många reagerat på språket som används.

Här är Trumps brev i sin helhet:

Hela översättningen av Trumps brev

Visa

Herr president! Låt oss ta fram ett bra avtal! Ni vill inte bära ansvaret för att tusentals människor slaktas, och jag vill inte bära ansvaret för att förstöra Turkiets ekonomi  – vilket jag kommer att göra! Jag har redan gett er ett litet smakprov gällande pastor Brunson. Jag har jobbat hårt för att lösa vissa av era problem. Gör inte världen besviken. Ni kan få till ett bra avtal. General Mazloum är beredd att förhandla med er, och han är beredd att göra eftergifter som de aldrig skulle ha gjort förr. Jag bifogar en konfidentiell kopia av hans brev, som jag just fick. Historien kommer att betrakta er med blida ögon om ni gör det här på det rätta och humana viset. Den kommer för alltid att betrakta er som djävulen om det inte händer bra saker. Spela inte tuff. Var inte en dåre! Jag ringer er senare.Vänligen,Donald Trump

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer