Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är otroligt roligt” – Linus Fremin listar tre hyllade serieskapare som släpper nytt. Foto: SVT

Tv-kritikerns hyllning: ”Det är mästerligt”

Publicerad

Vad har ett lyxigt skillsmässodrama, en skruvad satir och en modern västern-serie gemensamt? Skaparna bakom serierna har tidigare gjort hyllade succéer. SVT:s tv-kritiker har fastnat lite extra för Hugo Blicks serie The English.

– Västern är ingen genre som jag brukar gilla, men det här är så bra, säger Linus Fremin.

Många sörjer nog att Modern Family inte har släppt fler säsonger. Nu har en av hjärnorna bakom succéserien, Steven Levitan, kommit med en ny komediserie. Reboot tar avstamp i att en populär familjeshow återupplivas och att den gamla, numera avdankade, skådespelarensemblen kallas in.

– Det är en väldigt skarp satir av tv-branschen.

Tredje och sista säsongen av det brittiska dramat The Split har nyligen haft premiär. Bakom serien står filmskaparen Abi Morgan.

– Hon kanske är mest känd för att ha skrivit många filmer, bland annat Iron Lady, säger Fremin.

En som står bakom flera kritikerhyllade serier är Hugo Blick och om du frågar Linus Fremin är The English inget undantag. En modern, komplex och blodig västern som etsar sig fast på näthinnan.

– Det är komplext, men samtidigt otroligt berörande, säger Linus Fremin.

Hör Linus Fremin om serieskaparnas nya verk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.