12 personer gripna i tyska terrorrazzior – en är polis

Uppdaterad
Publicerad

Den högerextrema terrorgruppen skulle attackera politiker, muslimer och störta statsmakten. Nu har tolv personer gripits av tysk polis som genomfört flera razzior i landet. En av de gripna är polis, enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt ett pressmeddelande från åklagaren rör de sig om en ”högerterroristisk” sammanslutning som bildades i september förra året.

En av de tolv personer som gripits är polis, rapporterar nyhetsbyrån AFP med hänvisning till en källa inom inrikesdepartementet i delstaten Nordrhein-Westfalen. Polisen ska tidigare ha stängts av från sitt arbete på grund av misstankar om kopplingar till högerextremism.

Det är oklart om polisen är en av de fyra huvudmisstänkta.

Alla de gripna är tyska medborgare och de ska bland annat ha kommunicerat med varandra via meddelandeappar.

Tyska myndigheter har på senare tid lagt mer resurser och uppmärksamhet på extremhögern, efter flera våldsdåd. Bland annat mördades den kristdemokratiske politikern Walter Lübcke i somras. Han hade engagerat sig för människor på flykt, och den misstänkte mördaren är nynazist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.