Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningsinsatser pågår fortfarande på flera håll runt om i Filippinerna. Se de dramatiska bilderna i klippet. Foto: EBU

25 döda i översvämningar i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran stiger efter julhelgens översvämningar i Filippinerna och minst 25 personer uppges nu ha avlidit. Räddningsinsatser pågår fortfarande på flera håll i landet och hittills har nära 46 000 personer tvingats lämna sina hem.

Enligt AFP har nederbörden nu börjat avta men 26 personer saknas fortfarande.

Översvämningarna har främst drabbat de södra delarna av Filippinerna och majoriteten av de som tvingats evakuera är bosatta i staden Gingoog på ön Mindanao.

– Vi behöver mat. Vårt hus och våra djur har förts bort av vattenmassorna, ingenting finns kvar, säger Mindanao-bon Estela Talaruc till lokalradiostationen DZRH.

Oväder som dessa är inte ovanliga i regionen. Filippinerna består av över 7 600 öar och drabbas av runt 20 tropiska stormar årligen.

Se vattenmassorna forsa fram i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.