16 dödade vid attack mot militär i Mali

Uppdaterad
Publicerad

Tre maliska soldater och tretton angripare, som benämns som terrorister, har dödats vid en attack mot en militär anläggning i centrala Mali.

Det var när trupperna slog tillbaka mot en terrorattack tidigt på morgonen i staden Boni som soldaterna dödades, meddelar försvarsdepartementet. Vapen och ammunition beslagtogs från angriparna.

Boende i Boni berättar om helikoptrar som cirklat över samhället, men på eftermiddagen var lugnet återställt.

Trots att Malis regering slutit ett fredsavtal med beväpnade extremister i landet, fortsätter jihadister att vara aktiva och stora delar av Mali anses som laglöst land. Sedan 2015 har attackerna fokuserat på centrala och södra Mali, och spridits in i Burkina Faso och Niger.

Sverige har deltagit i en FN-insats i Mali sedan 2014 med en styrka på omkring 300 personer. Svenskarna är stationerade i norra Mali, utanför staden Timbuktu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.