Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag höll Yasser, tittade på honom, må Gud vara hans själ nådig.” – Hör Yassers pappa om sorgen att förlora sin son. Foto: Pablo Torres/SVT

17-årige Yasser sköts till döds när han demonstrerade för Gaza

Uppdaterad
Publicerad

17-årige Yasser demonstrerade på ockuperade Västbanken till stöd för Gaza när en israelisk soldat sköt ihjäl honom. Bara några meter bort pågick en direktsänd tv-sändning som fångade upp hela händelsen. SVT:s Mellanösternteam har träffat hans pappa som berättar om sorgen över att förlora sin äldste son.

Situationen för palestinier på västbanken har förvärrats. Den senaste tiden har hundratals palestinier gripits och många har dödats. En av dem är 17-årige Yasser.

– Varje dag sker mord. Varje dag vaknar vi till ett brott begånget av israelerna. Men varför? Får inte vi leva? Får inte vi andas? Uttrycka vår vrede?, säger hans pappa Tahir Kusbah.

Se reportaget i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet