Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Reuters

Minst 21 döda i bussolycka i Venedig

Uppdaterad
Publicerad

Minst 21 personer har omkommit efter att en buss har fallit från en viadukt i förorten Mestre, nära Venedig.

Bussen ska först ha fallit ett tiotal meter innan den hamnade på ett järnvägsspår och fattade eld, enligt tidningen La Repubblica.

Minst 18 personer, varav åtminstone två är barn, ska vara skadade och förda till sjukhus. Enligt uppgifter till det italienska tv-nätverket Rai ska många av personerna på bussen ha varit utländska turister.

”Apokalyptiskt”

”En enorm tragedi har drabbat vårt samhälle i kväll. Jag har genast utlyst sorg i staden, för att minnas de många offren, som befann sig på en fallande buss. En apokalyptisk scen” skriver stadens borgmästare Luigi Brugnaro på X.

TT var i kontakt med UD vid 23.30-tiden på tisdagen. Det fanns då inga uppgifter om skadade eller omkomna svenskar.

Mestre är förbundet med Venedig via en bro.  Även järnvägslinjen mellan Mestre och Venedig stängdes av på grund av olyckan, som inträffade vid 20-tiden.

Orsaken till olyckan är i nuläget inte känd men bussen drevs med metan, vilket gjorde att branden utvecklades så snabbt, uppger Italiens inrikesminister Matteo Piantedosi för Rai.

Viaduktens vägräcke har slitits sönder i samband med händelsen. Foto: Andrea Buoso/EPA/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.