En uppmärksam användare av karttjänsten Google Earth löste det 22-åriga mysteriet. Foto: Google Earth

22-årig gåta löst – efter sökning på Google Earth

Uppdaterad
Publicerad

1997 försvann den då 40-åriga William Moldt efter en utekväll i staden Lantana i den amerikanska delstaten Florida. Nu 22 år senare har polisen hittat hans kvarlevor – detta tack vare en uppmärksam användare av karttjänsten Google Earth. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Google Earth-användaren ska ha letat runt bland tjänstens satellitbilder över staden, och då upptäckt en silhuett från en bil i en sjö. För att försäkra sig om fyndet ska personen tagit hjälp av en boende i området, som med drönare kunde bekräfta att bilen fanns där.

När polisen väl bärgade fordonet kunde de konstatera att det tillhörde William Moldts, vars kvarlevor återfanns i vraket.

”Försvann från jordens yta”

Polisens teori är att William Moldt körde ner i sjön av en olyckshändelse, men exakt vad som hände riskerar att förbli en gåta.

”Man kan inte avgöra vad som hände för så många år sedan. Allt vi vet är att han försvann från jordens yta och nu har hittats igen”, säger polisens talesperson Therese Barbera i ett uttalande, rapporterar BBC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.