Mannen misstänkt för mordet på den sjuåriga flickan i Pakistan är gripen. Foto: Reuters

24-åring erkänner mord på åtta flickor – kopplas till pedofilring

Uppdaterad
Publicerad

I veckan greps en 24-årig man, misstänkt för att ha våldtagit och mördat en sjuårig flicka i Kasur i nordöstra Pakistan.

Polisen säger att han har erkänt både det och ytterligare sju mord. Nu utreds han för inblandning i ett internationellt nätverk av pedofiler.

Det var i början av januari som den sjuåriga flickans döda kropp hittades på en sophög en och en halv kilometer från hennes hem i Kasur. På övervakningsbilder syns hur flickan förs bort av en okänd man några dagar tidigare.

När flickan hittades konstaterade rättsläkare att hon våldtagits och strypts till döds, skriver Al Jazeera. Det fanns även tecken på tortyrskador i ansiktet.

I veckan greps en 24-årig man som kunde knytas till mordet via DNA efter att över 1.000 personer testats, skriver BBC.

Nu säger polisen att mannen erkänt mordet. Han har även erkänt att han mördat sju andra flickor.

Bankkonton knyts till barnporr

Dessutom utreds mannen nu för inblandning i ett internationellt nätverk av pedofiler. I ett lokalt tv-inslag anklagas 24-åringen för att ha 37 bankkonton som knyts till en grupp som sprider barnporr, skriver Sky News.

2015 grep polis flera personer i Kasur som tillhörde en grupp som sålde barnporr till sajter i Europa.

Mordet är det tolfte i regionen det senaste året och ledde till våldsamma protester mot polisen där man menade att utredningarna i våldtäkt- och mordfall går för långsamt. Två demonstranter dödades under protesterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.