Poliser utanför regeringsanläggningen som under julafton attackerades av beväpnade män. Foto: Reuters

Dödssiffran stiger efter gisslandådet i Kabul – 43 döda

Uppdaterad
Publicerad

En bilbomb detonerade vid en regeringsanläggning i Afghanistans huvudstad Kabul under julafton. Därefter tog sig beväpnade män in på området. Minst 43 människor dödades i dådet.

Målen för angreppet var socialdepartementet och departementet för offentliga arbeten. Bomben sprängdes vid infarten till parkeringen. Ett vittne som rusat ut därifrån berättade att angriparna även öppnat eld mot underrättelsetjänsten NDS i närheten.

Minst 43 döda

Afghanska säkerhetsstyrkor fritog 200 anställda som stängdes in i en av byggnaderna som de beväpnade männen intagit, enligt Nasrat Rahimi, talesperson för inrikesdepartementet.

Minst 43 dog i dådet, enligt landets hälsodepartement, vilket gör det till ett av de dödligaste i år.

Gärningsmännen dödades

Flera personer, oklart hur många, hölls som gisslan medan säkerhetsstyrkor sökte igenom anläggningen, sade Rahimi tidigare under måndagen. Sent på kvällen lokal tid uppgav myndigheterna att situationen var under kontroll.

Samtliga fyra attentatsmän dödades.

Myndigheter, regeringsstyrkor och civila mål angrips regelbundet av väpnade grupper i Kabul, där både de sunniextrema talibanerna och terrorrörelsen IS verkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.