Tusentals människor har blivit hemlösa efter jordskred och översvämningar i delstaten Minas Gerais i Brasilien. Foto: Douglas Magno/TT

30 döda i brasilianskt oväder

Uppdaterad
Publicerad

Minst 30 personer har dött i vad som uppges vara det kraftigaste regnovädret som någonsin registrerats i delstaten Minas Gerais i östra Brasilien. Det uppger landets civilförsvar.

– Jag beklagar djupt de dödsfall som inträffat, säger guvernören i delstaten enligt O Globo.

Jordskred har inträffat och hus har kollapsat på grund av de kraftiga skyfallen, som pågått i två dagar. 3500 personer ska ha tvingats lämna sina hem, minst sju personer ska ha skadats och ytterligare 16 uppges saknade, rapporterar AFP.

Av de 30 som dött ska minst en person vara ett barn.

– Jag beklagar djupt de dödsfall som har inträffat, särskilt det av ett barn, till följd av den kraftigaste nederbörden som någonsin registrerats i Belo Horizonte och storstadsregionens historia, säger Minas Gerais guvernör Romeu Zema enligt O Globo.

Regnovädret är det värsta som uppmätts sedan mätningarna inleddes för 110 år sedan, enligt det nationella meteorologiska institutet. På 24 timmar registrerades 172 millimeter regn i delstatshuvudstaden Belo Horizonte, skriver AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.