Kände jag något stryka sig mot benet? Eller var det inbillning? Foto: Heather Leah Kennedy/Alamo Drafthouse Cinema

40 år senare – nu blir ”Hajen” ännu läskigare

Uppdaterad
Publicerad

Är du fortfarande lite hajrädd efter Spielbergs gamla skräckrulle? Då är det här ingenting för dig, nu kan man nämligen se filmen – i vattnet.

Det har gått 40 år men fortfarande hör många signaturmalodin till skräckfilmen ”Hajen” från 1975 i huvudet när man simmar lite extra långt ut.

Trots att experter år efter år pekar på faktafel i filmen tror många fortfarande att vithajarnas enda syfte här i världen är att äta badentusiaster. 

Sitter i en badring

Och hur kan man då göra Steven Spielbergs succéfilm ännu läskigare? Det funderade de anställda på en biograf i Texas över och idén om en ”vattenbio” växte fram.

De kallar projektet ”Jaws on the water” och det innebär att man en sen kväll tittar på filmen på en bioduk samtidigt som man sitter i en badring ute på mörkt vatten.

Läskigt men spännande

Vad som lurar under ytan kan man aldrig veta och för de lite fegare har man även satt ut några bänkar på stranden, skriver CNN.

Flera besökare som twittrade under den första visningen vittnade om en riktigt läskig men spännande upplevelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.