Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bussen kraschade in i en bropelare, föll ned i en ravin och fattade eld. Foto: ISMAIL SASOLI/AFP/TT

40-tal döda i bussolycka i Pakistan

Uppdaterad
Publicerad

Minst 41 personer har omkommit i en bussolycka i Pakistan, rapporterar tidningen Dawn.

Den dödliga olyckan inträffade när bussen kraschade in i en bropelare och därefter föll ned i en ravin och fattade eld. Tre personer har kunnat räddas, enligt lokal polis i provinsen Baluchistan.

Enligt en tjänsteman finns farhågor om att olyckan föranletts av att chauffören somnat, alternativt kört alldeles för fort.

Bussen och dess totalt 48 passagerare färdades mellan storstäderna Quetta och Karachi.

Dödliga trafikolyckor är vanliga i Pakistan till följd av dåliga vägar, överfulla och bristfälligt underhållna fordon samt brott mot trafikreglerna. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) dog fler än 27 000 människor på Pakistans vägar 2018.

Minst tio skolbarn döda i båtolycka

Ytterligare en olycka ägde rum i Pakistan på söndagen. En båt med skolbarn kapsejsade i dammen Tanda i nordvästra Pakistan och minst tio barn har dött, rapporterar Reuters. Ytterligare sex barn har skadats och förts till sjukhus och ett okänt antal saknas.

Enligt en lista som Reuters tagit del av ska barnen vara mellan sju och tolv år. Det ska ha skett olyckor på dammen förut vilket ska ha gjort att polisen stängt av den för fritidsresor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.