Bild tagen från Gazaremsan visar raketanfallet mot Israel. Foto: TT/Mahmud Hams

50 raketer från Gazaremsan mot Israel

Uppdaterad
Publicerad

Över 90 raketer har avfyrats från Gazaremsan mot Israel, uppger den israeliska militären. Många av dem ska ha skjutits ned av israeliskt luftvärn. Israel svarade med luftangrepp. En palestinier har dödats, enligt det palestinska hälsodepartementet.

Raketanfallet från Gaza ska ha pågått i 30 minuter och det finns inga uppgifter om döda eller skadade israeler.

Luftangreppen från Israel riktades mot två raketramper i den palestinska enklaven. Även militära baser som används av Hamas var mål för attacker.

Tidigare kom uppgifter om att tre personer skadats i de israeliska attackerna mot minst tre olika platser på Gazaremsan.

Upptrappningen kommer efter att två Hamasmedlemmar dödats i ett israeliskt flyganfall på fredagen – något som blev starten på de våldsammaste protesterna i Gazaremsan på flera veckor. Under protesterna ska ytterligare två palestinier ha dödats och två israeliska soldater skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.