676 miljoner – rekordpris för våning i New York

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet i New York är till salu för motsvarande 676 miljoner kronor. Men trots priset rapporteras intresset vara stort bland spekulanter.

Å andra sidan blir man ägare till 743 kvadratmeter bostadsyta fördelat om tre våningar med adress Fifth Avenue och Central Park. Man får även egen topp i skyskrapa med 360 graders fri utsikt över Manhattan och världsstaden New York.

Privat hiss

Våningen har privat hiss som tar en upp till 73:e våningen där man stiger rakt in i lägenheten som heter City Spire Penthouse.

Samma hiss används även då man förflyttar sig mellan de tre våningsplanen.

Skulle begärt pris – 100 miljoner dollar, motsvararande 676 miljoner kronor – accepteras blir det nytt rekord för en lägenhet i New York.

Nuvarande rekord är 90 miljoner dollar (609 miljoner kronor) för en liknande penthouse-våning i närheten av Central Park som såldes till en okänd person i maj i år.

Nio badrum

Raphael De Niro (Ja, han är släkt med skådespelaren Robert De Niro, närmare bestämt hans son) är mäklaren vars uppdrag det är att sälja våningen som förutom eget galleri bland annat har flera gästrum, ett konferensrum, matsalar – alla med fri utsikt.

Och förutom sex stora sovrum finns även nio badrum, så problem med kö till toaletten torde inte bli aktuellt.

Nuvarande ägare, Steven Klar, gör en jättevinst vid en försäljning. 1993 betalade han 4,5 miljoner dollar (30 miljoner kronor) för de tre våningarna högst upp i skyskrapan. Drar man av renoveringskostnader och dylikt blir vinsten ändå drygt 600 miljoner kronor. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.