USA:s president Donald Trump anländer till mötet med Demokraterna om finansieringen till hans murbygge vid gränsen mot Mexiko och låsningen i att öppna delar av den nedstängda statsapparaten. Mötet avslutades kort efter Donald Trump fått ett nej från Demokraterna. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Trump avslutade möte med Demokraterna i vrede

Publicerad

USA:s president Donald Trumps stenhårda krav på att en mur byggs vid landets södra gräns mot Mexiko möter ingen förståelse från den politiska oppositionen i landet. Ett möte med oppositionen slutade med ett vredesutbrott.

På onsdagen höll Trump, representanthusets talman Nancy Pelosi och minoritetsledaren Chuck Schumer, båda Demokrater, ett möte i Vita huset för att diskutera den pågående nedstängningen av statsapparaten och Trumps krav på finansiering av muren i budgeten.

Men mötet blev kort.

”Har just lämnat mötet med Chuck och Nancy, ett totalt slöseri med tid. Jag frågade vad som kommer att hända inom 30 dagar om jag snabbt öppnar saker, kommer ni att godkänna gränssäkerhet som inkluderar en mur eller en stålbarriär? Nancy sade NEJ, jag sade adjö, adjö, ingenting annat fungerar”, skrev president på Twitter direkt efter mötet.

Chuck Shumer bekräftar att presidenten stegade ut från mötet.

– Han frågade talman Pelosi om hon kommer att gå med på en mur. Hon svarade nej. Då reste han sig och sade att, då har vi ingenting att diskutera och sedan gick han ut. Återigen har vi sett ett vredesutbrott efter att han inte har fått som han vill, sade Schumer till journalister utanför Vita huset efter det korta mötet

Presidenten har begärt 5,7 miljarder dollar, motsvarande 50 miljarder kronor, för att bygga sin utlovade gränsmur, en begäran som inte gått att få igenom i kongressen. Budgetbråket har lett till att delar av statsapparaten varit nedstängd sedan den 22 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.