Aerosvit nära konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Det ukrainska flygbolaget Aerosvit har inlett ett konkursförfarande hos en domstol i Kiev enligt uppgifter från den svenska ambassaden i Ukraina.

Enligt Aerosvits egen information fortsätter bolaget att flyga och fullgöra sina åtaganden. Bolagets flygningarna mellan Ukraina och Sverige är dock inställda för tillfället, uppger Konsumentverket i ett pressmeddelande.

Bolaget har haft flygningar till och från Arlanda men har haft ekonomiska problem en längre tid.

Konsumentverket redogör på sin hemsida för reglerna för att få pengar tillbaka för beställda resor och hänvisar även till att Aerosvit till ambassaden i Kiev hävdat att bolaget ska hjälpa till med ombokning till andra resor.

TT uppgav i en artikel på måndagen att det ukrainska flygbolaget Aerosvit hade gått i konkurs. Det stämmer inte. Konsumentverket och svenska ambassaden i Kiev hade gått ut med felaktiga uppgifter. Aerosvit har inlett ett konkursförfarande hos en domstol i Kiev. Enligt Aerosvits egen information fortsätter bolaget att flyga och fullgöra sina åtaganden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer