Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan håller presskonferens i samband med att Nato-toppmötet avslutas i Vilnius Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/SVT

SVT:s korrespondent: Inga överraskningar från Erdogan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges regering kan dra en lättnadens suck efter Erdogans presskonferens i samband med att Nato-toppmötet i Vilnius avslutades. Det säger SVT:s Turkietskorrespondent Tomas Thorén.

– Den turkiske presidenten kom inte med några överraskningar i sista sekund.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan höll under onsdagen en presskonferens i samband med att Nato-toppmötet i Vilnius avslutades. Utöver beskedet om att ratificeringen av Sveriges Natomedlemskap kan ske först efter sommaren pratade han bland annat om hur han fått Sverige till medgörlighet i frågor om terrorbekämpning.

– Det handlar om att motivera svängningen efter så lång tid av motstånd mot svenska Natomedlemskapet, säger SVT:s Turkietskorrespondent Tomas Thorén.

Hör hela analysen av Erdogans presskonferens i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet