Ännu en man har nu gripits i utredningen av tunnelbanebombem i Parsons Green. Polisen spärrade i går av en gata i sydvästra London. Foto: Jonathan Brady/TT

Ännu en man gripen för bomben i Londons tunnelbana

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har gripits för dådet i tunnelbanan i London i fredags, uppger Londonpolisen i ett pressmeddelande.

Under lördagsmorgonen greps en 18-årig man misstänkt för att ha varit inblandad i terrordådet vid Parsons Green. Närmare midnatt på lördagskvällen gjordes ett andra gripande.

LÄS MER: Detta vet vi om dådet i Londons tunnelbana

Terrordådet vid Parsons Green i London

En man i 21-årsåldern greps då i området Hounslow, London misstänkt för att brutit mot brittiska terrorlagar. Han sitter nu i förvar hos södra polisen i London.

Terrorhotnivån fortsatt allvarlig

Dådet i London som skedde under fredagen genomfördes med en hemmagjord sprängladdning i en tunnelbanevagn. Sprängladdningen ska inte ha detonerats helt, det skriver Reuters. Omkring 30 personer skadades i attacken, men ingen av de som fördes till sjukhus fick livshotande skador.

LÄS MER: Vittnen vid Parsons Green: ”Uppstod panik när människor sprang från tåget”

Storbritanniens terrorhotnivå kvarstår på ”kritisk” vilket är den högsta nivån, det skriver AP. Det innebär att myndigheterna tror att en till attack kan ske inom en snar framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet vid Parsons Green i London

Mer i ämnet