• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Hundratusentals har demonstrerat mot presidenten. Foto: TT

Ännu ett dödsoffer i Venezuela

En ung demonstrant har skjutits till döds i Venezuela, vilket höjer dödssiffran för protesterna mot president Nicolás Maduro till 48 personer. Demonstrationerna är inne på sin 51:a dag.

Under demonstrationerna mot president Maduro i staden Valera i nordvästra Venezuela  öppnade någon eld och träffade en 23-årig man i bröstet. Mannen avled och två personer skottskadades, uppger polismyndigheten.

I huvudstaden Caracas skadades en 21-årig man svårt när han attackerades av en folkmassa som misstog honom för en regeringssupporter.

LÄS MER: Därför protesterar så många i Venezuela

Presidenten själv beklagar dådet. 21-åringen slogs, höggs och brändes vid attacken, ”något som IS-terrorister skulle göra”, säger Maduro.

Han vårdas på sjukhus för svåra brännskador på 80 procent av kroppen och knivhugg.

LÄS MER: Maikol måste äta sopor för att överleva

Hundratusentals personer har samlats 51 dagar i rad för att protestera mot president Maduro. Maduro har blivit impopulär i takt med att landet sjunkit ned i en allt allvarligare ekonomisk kris. Sedan ett tag tillbaka råder det brist på både mat och mediciner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Venezuela

Mer i ämnet