Antal döda stiger efter husraset i Ryssland

Publicerad

Räddningsarbetare fortsätter att söka efter överlevare sedan delar av ett höghus rasat i ryska staden Magnitogorsk i måndags. Antalet döda har nu bekräftats till 38, rapporterar nyhetsbyrån Tass. Sex personer har räddats ur rasmassorna men hoppet ett hitta fler börjar ta slut.

Det var på nyårsdagen som gas exploderade inne i ett höghuskomplex och resulterade att en del av huskroppen med 35 lägenheter rasade samman. I bitande kyla har räddningsarbetare dygnet runt försökt gräva fram överlevare bland betong och metall.

Deras energi sköt i höjden när en tio månader gammal bebis hittades levande på tisdagen och kunder återföras till sin mamma. Bebisen, en pojke, har flugits till Moskva för läkarvård. Annars är förhoppningen om att hitta fler vid liv inte längre särskilt stora.

Utredare: Inga spår av sprängmedel

Räddningstjänsten låter meddela på onsdagskvällen att 38 personer har bekräftats döda, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Tass.

Orsaken till husraset misstänks vara en gasexplosion som skett av en olyckshändelse. Federala utredare i Ryssland säger i ett uttalande att det inte har anträffats spår av sprängmedel eller bombkomponenter vid platsen.

I höghuskomplexet, byggt under sovjettiden, bor det över tusen personer. Vittnen beskriver en vägg av eld och berättar hur tryckvågen var tillräckligt stark för att krossa fönsterrutor i närliggande byggnader.

Totalt har sex personer kunnat räddats med livet i behåll efter olyckan och två av dem har varit barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer