Polisens säkerhetsstyrkor bevakar polisskolan i huvudstaden Bogotá som utsattes för ett attentat i form av en bilbomb som dödade och skadade ett stort antal människor. Foto: Juan Barreto/AFP/TT

Antalet döda stiger efter attentatet i Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran stiger efter att en bilbomb exploderat vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá. Enligt myndigheterna har minst tio personer mist livet och åtminstone 65 skadats. Attentatet skedde under en promoveringsceremoni för nya poliskadetter.

Myndigheterna klassar attentatet, där en man körde en bil fylld med omkring 80 kilo sprängmedel in i en skolbyggnad, som ett terrorbrott.

”Alla colombianer motsätter sig terrorism och vi är alla förenade i kampen mot den”, skriver president Ivan Duque på Twitter , och fortsätter:

”Vi kommer att ställa de ansvariga till svars. Colombia sörjer men kommer inte böja sig för våldspåverkan.”

Attentatsmannen dog i explosionen. Ingen grupp har tagit på sig attentatet men myndigheterna säger att de vet vem han är och att det finns tecken på kopplingar mellan bilen och till ELN-gerillan.

Konservative Duque har tidigare sagt att han vill se tuffare fredsförhandlingar med ELN-gerillan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.