Armeniska soldater dödade

Publicerad

Spänningen ökar mellan Armenien och Azerbajdzjan. På fredagen dödades fyra armeniska soldater när azeriska styrkor gick till attack i närheten av den omstridda regionen Nagorno-Karabach.

Enligt den separatiststyrda regionens försvarsdepartement skadades ytterligare ett antal soldater efter att ha beskjutits med bland annat artilleri.

Sammandrabbningar längs gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan och kring Nagorno-Karabach, som i praktiken är självstyrande, har lett till oro för att en större konflikt ska utlösas i södra Kaukasusområdet, som är ett nav för olje- och gasledningar.

I torsdags dödades tre kvinnor och ytterligare två civila skadades när azeriska styrkor sköt granater mot flera byar i Armenien.

Armeniska separatister tog, med stöd av Armenien, kontroll över Nagorno-Karabakh under 1990-talet. Under kriget dog omkring 30 000 människor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.