Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andrea Utterström: Trumps chanser att bli Republikanernas kandidat är ännu högre än för en vecka sedan. Foto: AP/TT

Så kan Trump vinna på åtalet: ”Andra hade fått kasta in handduken”

Publicerad

Att Donald Trump åtalas för brott behöver inte vara negativt för presidentkandidaten – tvärtom kan han vinna på det, menar USA-kännaren Andreas Utterström.

 – Det ger honom mer ammunition i det han länge har pratat om, att det finns en elit som är ute efter honom, säger han.

Även om fallet med porrskådespelaren ”Stormy Daniels” är det första där Trump blir åtalad är det inte det första brottet som han misstänks för. Att fokus nu riktas mot detta kan den tidigare presidenten tjäna på, enligt USA-kännaren Andreas Utterström.

– Vilken annan politiker som helst hade fått kasta in handduken nu. Men Trump har visat många gånger tidigare att de vanliga reglerna gäller inte honom och han är en expert på att göra politik till en dokusåpa. Det är där han trivs bäst där han är som starkast.

Vad talar för att Trump vinner på åtalet? Hör Andreas Utterström uteckla i videon ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemliga utbetalningar, sexaffärer och anklagelser. Det här är affären mellan Trump och Stormy Daniels – på 60 sekunder. Foto: TT/AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.