Räddningspersonal på räddningsuppdrag efter laviner i Österrike under helgen. Foto: ZOOM.TIROL/APA/AFP/TT

Åtta döda efter laviner i Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Minst åtta personer har dött efter många laviner i Österrike under helgen. Bara under lördagen rapporterades 30 laviner som begravt åtminstone elva personer.

Myndigheter i Österrike uppmanar skidåkare i Österrike till försiktighet efter en helg som krävt intensiva räddningsoperationer. Under lördagen rapporterades 30 laviner i området Tyrolen och sökinsatser efter en man i 60-årsåldern fick flera gånger avbrytas.

Sökandet efter mannen har återupptagits och under natten till söndag omkom en plogbilsförare. Även i S:t Anton har laviner drabbat skidåkare. Tre personer kunde under dagen grävas fram av räddningspersonal.

Myndigheter varnar för lavinrisk

Det stora antalet laviner under helgen tros bero på ett intensivt snöfall som drabbat området under flera dagar. Myndigheter rekommenderar skidåkare att vara försiktiga så lavinfaran är omfattande i landet. Särskilt oerfarna åkare bör se sig för extra var de åker.

– Håll er till pistade backar, manar myndigheter i Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.