Räddningsarbetare arbetar med insatser efter jordskredet i Montecito, Kalifornien. Foto: TT

Flera döda i jordskred i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 13 personer har omkommit i södra Kalifornien efter att en storm har utlöst ett kraftigt jordskred som har förstört flera hem. Dödssiffran väntas stiga.

De döda har hittats i lera och bråte under räddningsarbetet i samhället Montecito nordväst om Los Angeles, enligt Santa Barbaras räddningstjänst. 25 människor rapporteras ha skadats i skredet.

Många larm har kommit om personer som saknas, enligt räddningstjänsten, som använder hundar i sökandet efter ytterligare offer i området. Många hus är nedsjunkna i lera och flera vägar går inte att köra på grund av nedfallna träd.

14-åring räddad

Mer än fem mil av motorvägen 101 som går igenom samhället är oframkomlig på grund av jordskredet.

En 14-årig flicka räddades från att ha varit begravd under bråte från ett av de förstörda husen.

De kraftiga regnen försvagade kullar ovanför Montecito. En flod översvämmades och tog med sig lera och stora stenar in i bostadsområdet.

13 centimeter regn

De största regnmängderna mättes upp i Ventura County, där det kom 13 centimeter regn enligt National Weather Service Los Angeles. Samma område drabbades hårt av branden Thomas i december, och ingen växtlighet finns kvar för att ta hand om regnvattnet.

2005 omkom 10 människor i ett jordskred i staden La Conchita i Kalifornien, 3,2 mil från Montecito.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer